Nieuws en verhalen
​​​​​​​​​​​​​​in één oogopslag

Blijf ook op de hoogte van Bethlehem!

We houden u hier graag op de hoogte van het laatste nieuws, van de verhalen en geven u een blik achter de schermen.
Wilt u echt op de hoogte blijven? Schrijf u dan hieronder in voor de nieuwsbrief van Bethlehem!

Calvijnschool Leerdam helpt Stichting Bethlehem

In januari mochten Teunie en Carianne langskomen op de Johannes Calvijnschool in Leerdam om daar aan groep 1 en 2 een presentatie te geven over hun werk. Het was een leuke en interactieve ochtend waar iedereen van genoot. Aansluitend op deze presentatie hebben de groepen over Afrika gewerkt. Ter afsluiting van dit project werd er een miniverkoping georganiseerd door de kinderen waarbij er een bedrag van ruim € 400,- is opgehaald voor Stichting Bethlehem. Juffrouws en kinderen, namens Stichting Bethlehem hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Kijken voor Bethlehem

Jelle Westerbroek uit Elspeet heeft met een kunstig zelfgemaakte én verlichte kijkdoos, geld opgehaald voor onze stichting. Hij heeft ook sleutelhangers en fotokaarten verkocht. Op school heeft hij voor meester Dorrestein en zijn klas een prachtige spreekbeurt gehouden over Stichting Bethlehem. Hij liet daar onder andere Ndbele kraalmaterialen en Afrikaanse dierenhuiden zien. Ook kregen alle kinderen informatiemateriaal mee. De spreekbeurt kreeg ook een vette 9+. Jelle bedankt; leuk dat je zo enthousiast bent!

Urk helpt lasten dragen

De gemeente van Urk heeft een koffiemiddag georganiseerd. Vele vrouwen en mannen waren vooraf al actief! Heerlijke vis werd gevangen door de Urker vissers , lekkere cakes en koeken werden in de Urker keukens door de vrouwen gebakken en garnalen enthousiast door jong en oud gepeld. Er was huisgemaakte jam, handgemaakte kaarten, snoep en muziek cd’s. Wat een ijver en vlijt om de koffiemiddag tot een zeer geslaagd einde te brengen. De opbrengst van deze Urker gemeente-/koffiemiddag was €2.315,00! Een zeer hoog bedrag door vele handen samengebracht voor de kansarme bevolking in Zuid-Afrika. 'Draagt elkanders lasten, en vervult alzo de wet van Christus' (Galaten 6:2). Gemeente van Urk: hartelijk dank! Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Vogelvoederplank

Vrouwen uit Elspeet helpen vogels de koude winter door te komen. Op een crea-avond van de GGiN in Elspeet is door de dames van deze gemeente een prachtige voederplank voor de vogels gemaakt. De opbrengst van deze avond is voor onze stichting. Daarmee helpen deze creatieve dames de kinderen van Refilwe de warme zomer door. (Job 39:3) De vogels eten hun buikje rond aan pinda’s en zaad, de weeskinderen in Refilwe krijgen dankzij deze hulp hun heerlijke maispap met tomatensaus. Hartelijk dank voor jullie bijdrage aan het werk van onze stichting!

GGiN te Scherpenzeel

Op vrijdagavond 9 november waren we te gast bij de GGiN in Scherpenzeel. Voor een volle zaal hebben wij ons verhaal over onze stichting verteld. Ook hebben we veel producten van onze 'Afrika-tafel' kunnen verkopen. Daarnaast ontvingen we een waardecheque met het prachtige bedrag van € 5.000,00.

Terugblik Cariene Legemaat

Om in Suid-Afrika groot te word, is die arm moedige bestaan iets allerdaags, maar om direk daarmee saam te werken is weer wat iets anders. Ik was bevoorregd om ‘n beurs te krijgen vir mij studies en die vereiste was 80 ure gemeenskap diens. Ik was baie verblijd om te horen my arbeid was wel nodig bij Bethlehem: deur kinders te helpen met huiswerk en rekenaarklas te geven.

Maatschappelijke stage Cariene

Cariene Legemaat, lid van de Gereformeerde Gemeente in Nederland in Pretoria, heeft in oktober en november stage gelopen binnen onze stichting. Vanuit haar opleiding aan de universiteit heeft ze de opdracht gekregen een ‘maatschappelijke stage’ te lopen. Zij heeft zich vooral bezig gehouden met de huiswerkbegeleiding bij de tieners in Refilwe. Daarnaast heeft Mmule computerles van haar gekregen. U begrijpt hoe blij en dankbaar we zijn met deze extra hulp in het werkveld!

Actie Jv 12-

De Jv 12- uit Oud-Vossemeer heeft actie gevoerd voor de Stichting Bethlehem. Op 18 oktober heeft ds. J.A. Weststrate een cheque in ontvangst genomen, nadat in een mooie brief was uitgelegd wat iedereen gedaan had om geld in te zamelen. Er is een broodjesactie geweest, sponsorloop en er zijn lege flessen ingezameld. Extra motivatie was er omdat de kerkenraad had toegezegd de opbrengst te zullen verdubbelen. Iedereen, maar vooral de jongens en meisjes, heel hartelijk bedankt!

Kennismaken met Carianne en Teunie

Sinds donderdag 4 oktober heeft het Refilweteam versterking gekregen van twee pedagogen. Tot eind december hopen Carianne van Holst, uit onze gemeente in Gouda Stationsplein, en Teunie Oosterwijk, uit onze gemeente in Leerdam, de kinderen sociaal emotioneel begeleiden. De eerste twee weken zijn inmiddels voorbij en samen met Sonja Weststrate zijn deze weken vooral gebruikt om kennis te maken met alle betrokken vrijwilligers in Zuid-Afrika en met de kinderen die ze de komende tijd zullen gaan begeleiden. We proberen u in de komende tijd op de hoogte te houden van de ervaringen en ontwikkelingen van beide dames. U zult begrijpen dat er veel informatie op hen afkomt. Wilt u ze gedenken in uw gebeden?

Actief bezig voor de weeskinderen in Refilwe

Madelyne de Jongh uit Elspeet verkocht voor meer dan € 500,00 aan kaarten en parelarmbandjes. Daarvoor ging ze in de warme zomervakantie langs de huizen. De opbrengst was voor de kinderen van Refilwe. Madelyne, dankjewel voor je inzet en ijver!