doneer nu materialen webshop

Nieuws en verhalen
​​​​​​​​​​​​​​in één oogopslag

Blijf ook op de hoogte van Bethlehem!


We houden u hier graag op de hoogte van het laatste nieuws, van de verhalen en geven u een blik achter de schermen.
Wilt u echt op de hoogte blijven? Schrijf u dan hieronder in voor de nieuwsbrief van Bethlehem!

filter filter
Toon allesHammanskraalRefilweActieEvangelisatieOnderdakVoedselzekerheidZorg en WelzijnOverig
Opbrengst kaasactie

Opbrengst kaasactie

In onze gemeente in Dordrecht hebben we onder de gemeenteleden deze week een verkoopactie gehouden met “Kaas van de Boerderij” met als doel “voedselpakketten”. De verkoop heeft, inclusief overbetaling, het mooie bedrag van € 750,= opgeleverd.

Rookworstenactie Barneveld

Rookworstenactie Barneveld

In de maand oktober is er een rookworstenactie gehouden. De rookworsten van Chateau Briand uit Hilversum vonden gretig aftrek bij de ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden van de kinderen van de Eben-Haëzerschool in Barneveld. Zodoende kon het mooie bedrag worden overgemaakt: 10.000 euro voor Stichting Bethlehem! Hartelijk dank voor deze prachtige opbrengst, jongens en meisjes!

Lianne de Baat start opleiding tot veldwerker

Lianne de Baat start opleiding tot veldwerker

Lianne de Baat (28) uit Veenendaal gaat de opleiding beginnen tot veldwerker voor de Stichting Bethlehem. Op dit moment is Lianne ook voorlichter voor onze stichting. We verwachten dat Lianne begin 2023 kan starten met de opleiding. We wensen Lianne Gods zegen toe bij de afronding van haar huidige werkzaamheden en bij het oppakken van de opleiding tot veldwerker.

Mooie Psalmzangavond in Leerdam

Mooie Psalmzangavond in Leerdam

Op 24 september organiseerden vrijwilligers uit de gemeente van Leerdam een Psalmzangavond. De organisatie kijkt terug om een bijzonder mooie avond: 'We zijn erg dankbaar dat de harten geneigd zijn'. De opbrengst was €3.194,36. Hartelijk dank voor het vele werk dat jullie verricht hebben en het mooie bedrag dat we mochten ontvangen!

Psalmzangavond Dordrecht D.V. 29 oktober 2022

Psalmzangavond Dordrecht D.V. 29 oktober 2022

Massale psalmzangavond op D.V. 29 oktober in de Grote kerk van Dordtrecht. Ds. C. Sonnevelt verzorgt de meditatie en ds. J.A. Weststrate vertelt over Stichting Bethlehem. De opbrengst van deze avond gaat naar Stichting Bethlehem. Martin Weststrate begeleidt de samenzang op het prachtige orgel in de Grote kerk van Dordtrecht. Verder werken de bovenstemgroepen uit Hardinxveld Giesendam, Waddinxveen en Bommelerwaard mee aan de avond. De avond begint om 19:00 uur, kerk open vanaf 18:15uur. Er wordt een collecte gehouden voor Bethlehem. De toegang is gratis. Iedereen wordt van harte uitgenodigd!

Presentatieconcert Projectkoor Stichting Bethlehem

Presentatieconcert Projectkoor Stichting Bethlehem

Hartelijk welkom tijdens het presentatieconcert van de CD 'Hoor ons & help ons' van een hiervoor speciaal samengesteld projectkoor o.l.v. dirigente Hanna Jonkers m.w.v. Hugo van der Meij, Laurence Fierens, Heleen Geluk, Corné Jonkers en Imma Gerritsen. Spreker: ds. J.A. Weststrate D.V. 27 augustus 2022 | Sint Maartenskerk Tiel | aanvang 19:00 uur

Terugblik bijeenkomst 17 februari
Ondernemersbijeenkomst

Terugblik bijeenkomst 17 februari

We kijken terug op een mooie netwerkavond bij Bronkhorst Buitenleven in Uddel. Fijn dat er weer een groep ondernemers de tijd heeft genomen om meer te horen over het zendingswerk in Zuid-Afrika. De ondernemers zijn o.a. bijgepraat over de projecten. Zuid-Afrika was even heel dichtbij. Met een liveverbinding hadden we contact met zendingswerker Job Bolier. Hij vertelde hoe het met hem en zijn gezin gaat en welke zaken er zoal op zijn pad komen. Tenslotte was er voldoende tijd om te netwerken. De volgende bijeenkomst is op DV 29 september.

Psalmzangavond D.V. 24 september - Leerdam

Psalmzangavond D.V. 24 september - Leerdam

Op D.V. 24 september bent u van harte welkom op de Psalmzangavond in de Sealthiël kerk in Leerdam (Drossaardslaan 1). Aanvang 19:00 uur Spreker: ds. A. van Voorden | Organist: Martin Weststrate Collecte t.b.v. Stichting Bethlehem Welkom!

Verkoping H.I. Ambacht D.V. 17 september

Verkoping H.I. Ambacht D.V. 17 september

U bent op D.V. 17 september van 09:30 uur tot 15:00 uur hartelijk welkom op de verkoping t.b.v. stichting Bethlehem in Hendrik Ido Ambacht (Willem de Zwijgerschool, IJdenhove 238). Een gevarieerd aanbod van producten en diensten. O.a. etenswaren, fotograaf, kleding, woonaccessoires en kinderactiviteiten. Om 11:00 uur en 13:00 uur presentaties over het werk van de stichting. Meer info? Mail naar commissieverkopinghia@gmail.com Welkom!

Kaarten- en 'kras' actie

Kaarten- en 'kras' actie

Levi, Jana en Noor Bolier nemen afscheid van de Eben-Haëzerschool in Elspeet. Ze verhuizen naar Zuid-Afrika, omdat hun vader hier als zendingswerker aan de slag gaat. De kinderen uit hun klassen hebben kaarten verkocht en zijn met een afstreepkaart bij familie en kennissen langsgegaan. Zendingswerker Job Bolier mocht onlangs een prachtig bedrag van €3.737,37 namens Bethlehem in ontvangst nemen. Dank jullie wel!

Verkoopactie Urk

Verkoopactie Urk

In het voorjaar organiseerde de Bethlehemcommissie uit Urk een mooie verkoopactie. Er werden tasjes met lekkers gevuld en vooraf te koop aangeboden. Ook voor de kinderen waren er speciale kinderpakketjes. De belangstelling was enorm! Voor de vrijwilligers veel inpakwerk en geregel. Bij elkaar leverde deze bijzondere actie maar liefst €8.000 op voor Bethlehem. Een van de organisatoren: 'Het is zo mooi om dan te zien en te weten dat er velen de stichting een warm hart toe dragen en dat we dat samen kunnen en mogen doen.'

Spreekbeurt over Bethlehem

Spreekbeurt over Bethlehem

Sarah van Ravenhorst en Joëlle Evers hebben al dankbaar gebruikgemaakt van ons spreekbeurtpakket. Ze vertelden hun klas (groep 6, Calvijnschool in Ederveen) van alles over het zendingswerk in Zuid-Afrika. Hun klasgenoten én hun juf waren erg onder de indruk van hun verhaal. Ze kregen een 9,6! Goed gedaan, dames!

Vrijwilliger in het zonnetje

Vrijwilliger in het zonnetje

We zijn erg blij met de vele actieve vrijwilligers die zich inzetten voor het zendingswerk. Een van onze vrijwilligers werd op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. Onlangs bestond Ernst Baas Hoveniers 30 jaar en hield daarom een jubileumactie. Naast een mooie gift voor Bethlehem, waren er leuke prijzen te winnen. Een van de winnaars stelde zijn prijs beschikbaar voor een vrijwilliger van Bethlehem. Omdat Laban Bolier al vanaf het begin betrokken is en we hem graag willen bedanken voor zijn creatieve en inspirerende ideeën, werd hij met deze leuke attentie verrast.

Houd je van zingen?

Houd je van zingen?

Enkele muzikale jongeren zijn een projectkoor aan het opzetten. Het doel is dat er in de kerstvakantie een CD opgenomen wordt. De opbrengst van de CD-verkoop is voor Bethlehem. Ben je tussen 15 en 30 jaar oud en houd je van zingen? Meld je dan aan via de site https://projectkoor-bethlehem.webnode.nl. Hier vind je alle informatie. De dirigente van het koor is Hanna Jonkers.

Stroopwafelverkoop Ds. Koelmanschool geslaagd!

Stroopwafelverkoop Ds. Koelmanschool geslaagd!

Aan het begin van dit jaar zijn alle kinderen van de ds. Koelmanschool uit Gorinchem druk bezig geweest met de verkoop van stroopwafels. Er zijn heel veel pakjes verkocht! De opbrengst van deze actie was maar liefst €6.200! Nu alle kinderen na een periode van (gedeeltelijk) thuisonderwijs weer naar school kunnen komen, kon ook de uitreiking van dit mooie bedrag plaatsvinden. Samen met de voorlichters bracht dominee J.A. Weststrate een bezoek aan de school en mocht hij de cheque in ontvangst nemen. Veel dank voor jullie inzet!

Verkoopkraam Bruinisse

Verkoopkraam Bruinisse

De familie Mol is al jaren actief voor stichting Bethlehem. Sinds deze zomer staat er elke week van woensdag t/m zaterdag een mooie verkoopkraam bij hen aan de straat. Je kunt hier voor allerlei leuke spullen terecht. Denk aan cadeauartikelen, speelgoed, snoep, kaarten. Voor elk wat wils. U/jij bent van harte welkom in het mooie Zeeland! Adres: Nijverheidsweg 10 te Bruinisse.

Dankjulliewel meiden!

Dankjulliewel meiden!

Van links naar rechts staan Anna Kraaijeveld (6 jaar), Mirne Stehouwer (9 jaar) en Livia Stehouwer (7 jaar) uit Hendrik-Ido-Ambacht. Deze meiden wilden graag geld inzamelen voor mensen die lijden door de coronacrisis. Zij hebben in de vakantie een middag klusjes gedaan voor mensen uit de buurt. Hiermee hebben zij € 15,- voor onze stichting opgehaald! (gemiddeld kregen ze € 0.50 voor een klusje).

Bakken voor Bethlehem

Bakken voor Bethlehem

In de achterliggende periode heeft het gezin Verboom op een leuke manier aandacht gegeven aan het werk van Bethlehem én hiermee een mooi bedrag opgehaald voor de noodactie. Familie Verboom: ‘Na een oproep via een nieuwsbrief van stichting Bethlehem om geld te doneren voor onze medemens in nood ontstond binnen ons gezin het idee om ons in te gaan zetten voor Afrika. We hebben met elkaar heel veel cakes en nog meer appelflappen gebakken om zo wat geld te 'verdienen' voor stichting Bethlehem. De actie sloeg goed aan. Uiteindelijk hebben we het mooie bedrag van €1300,- over kunnen maken. We hopen dat veel gezinnen hiermee geholpen kunnen worden in deze moeilijke tijd.’

Collecten catechisatielessen GGiN Veenendaal

Collecten catechisatielessen GGiN Veenendaal

Het afgelopen catechisatieseizoen werd in de GGinN in Veenendaal afgesproken dat de opbrengst van de collecten die tijdens de catechisatielessen werden gehouden bestemd zou zijn voor Stichting Bethlehem. De busjes werden voorzien van een sticker van onze stichting, zodat het voor de jongeren duidelijk was waarvoor ze wekelijks hun geld meenamen. Heel bijzonder om te merken dat aan het eind van dit catechisatiejaar een dubbel hoog bedrag in de busjes zat ten opzichte van voorgaande jaren, € 1.620,18! Graag willen we alle jongeren danken voor hun steun. Dankzij jullie kunnen er nóg meer mensen in Zuid-Afrika bekend gemaakt worden met het levende Brood!

Koelmanschool zet zich in voor Bethlehem

Koelmanschool zet zich in voor Bethlehem

Onlangs mochten we op de Koelmanschool in Gorinchem aan alle groepen iets vertellen over het werk dat Bethlehem in Zuid Afrika mag doen. De leerlingen van de Koelmanschool zetten zich elk jaar in voor een goed doel. Dit jaar dus voor de Stichting Bethlehem. Alle leerlingen, van groep 1 tot en met groep 8, proberen zo veel mogelijk stroopwafels te verkopen. Dat doen ze door bestelformulieren aan familie, vrienden en kennissen te bezorgen. En iets te vertellen over het goede doel. De actie is op dit moment in volle gang. Binnenkort hopen we u te kunnen informeren over de resultaten. We zijn benieuwd maar hebben er alle vertrouwen in. De voorlichters van Bethlehem troffen zeer enthousiaste leerlingen (en leerkrachten! ) aan. Dus het zal wel goed komen. In ieder geval een voorbeeld dat wat ons betreft navolging verdient.

Calvijnschool Leerdam helpt Stichting Bethlehem

Calvijnschool Leerdam helpt Stichting Bethlehem

In januari mochten Teunie en Carianne langskomen op de Johannes Calvijnschool in Leerdam om daar aan groep 1 en 2 een presentatie te geven over hun werk. Het was een leuke en interactieve ochtend waar iedereen van genoot. Aansluitend op deze presentatie hebben de groepen over Afrika gewerkt. Ter afsluiting van dit project werd er een miniverkoping georganiseerd door de kinderen waarbij er een bedrag van ruim € 400,- is opgehaald voor Stichting Bethlehem. Juffrouws en kinderen, namens Stichting Bethlehem hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Kijken voor Bethlehem

Kijken voor Bethlehem

Jelle Westerbroek uit Elspeet heeft met een kunstig zelfgemaakte én verlichte kijkdoos, geld opgehaald voor onze stichting. Hij heeft ook sleutelhangers en fotokaarten verkocht. Op school heeft hij voor meester Dorrestein en zijn klas een prachtige spreekbeurt gehouden over Stichting Bethlehem. Hij liet daar onder andere Ndbele kraalmaterialen en Afrikaanse dierenhuiden zien. Ook kregen alle kinderen informatiemateriaal mee. De spreekbeurt kreeg ook een vette 9+. Jelle bedankt; leuk dat je zo enthousiast bent!

Urk helpt lasten dragen

Urk helpt lasten dragen

De gemeente van Urk heeft een koffiemiddag georganiseerd. Vele vrouwen en mannen waren vooraf al actief! Heerlijke vis werd gevangen door de Urker vissers , lekkere cakes en koeken werden in de Urker keukens door de vrouwen gebakken en garnalen enthousiast door jong en oud gepeld. Er was huisgemaakte jam, handgemaakte kaarten, snoep en muziek cd’s. Wat een ijver en vlijt om de koffiemiddag tot een zeer geslaagd einde te brengen. De opbrengst van deze Urker gemeente-/koffiemiddag was €2.315,00! Een zeer hoog bedrag door vele handen samengebracht voor de kansarme bevolking in Zuid-Afrika. 'Draagt elkanders lasten, en vervult alzo de wet van Christus' (Galaten 6:2). Gemeente van Urk: hartelijk dank! Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Vogelvoederplank

Vogelvoederplank

Vrouwen uit Elspeet helpen vogels de koude winter door te komen. Op een crea-avond van de GGiN in Elspeet is door de dames van deze gemeente een prachtige voederplank voor de vogels gemaakt. De opbrengst van deze avond is voor onze stichting. Daarmee helpen deze creatieve dames de kinderen van Refilwe de warme zomer door. (Job 39:3) De vogels eten hun buikje rond aan pinda’s en zaad, de weeskinderen in Refilwe krijgen dankzij deze hulp hun heerlijke maispap met tomatensaus. Hartelijk dank voor jullie bijdrage aan het werk van onze stichting!

GGiN te Scherpenzeel

GGiN te Scherpenzeel

Op vrijdagavond 9 november waren we te gast bij de GGiN in Scherpenzeel. Voor een volle zaal hebben wij ons verhaal over onze stichting verteld. Ook hebben we veel producten van onze 'Afrika-tafel' kunnen verkopen. Daarnaast ontvingen we een waardecheque met het prachtige bedrag van € 5.000,00.

Terugblik Cariene Legemaat

Terugblik Cariene Legemaat

Om in Suid-Afrika groot te word, is die arm moedige bestaan iets allerdaags, maar om direk daarmee saam te werken is weer wat iets anders. Ik was bevoorregd om ‘n beurs te krijgen vir mij studies en die vereiste was 80 ure gemeenskap diens. Ik was baie verblijd om te horen my arbeid was wel nodig bij Bethlehem: deur kinders te helpen met huiswerk en rekenaarklas te geven.

Maatschappelijke stage Cariene

Maatschappelijke stage Cariene

Cariene Legemaat, lid van de Gereformeerde Gemeente in Nederland in Pretoria, heeft in oktober en november stage gelopen binnen onze stichting. Vanuit haar opleiding aan de universiteit heeft ze de opdracht gekregen een ‘maatschappelijke stage’ te lopen. Zij heeft zich vooral bezig gehouden met de huiswerkbegeleiding bij de tieners in Refilwe. Daarnaast heeft Mmule computerles van haar gekregen. U begrijpt hoe blij en dankbaar we zijn met deze extra hulp in het werkveld!

Actie Jv 12-

Actie Jv 12-

De Jv 12- uit Oud-Vossemeer heeft actie gevoerd voor de Stichting Bethlehem. Op 18 oktober heeft ds. J.A. Weststrate een cheque in ontvangst genomen, nadat in een mooie brief was uitgelegd wat iedereen gedaan had om geld in te zamelen. Er is een broodjesactie geweest, sponsorloop en er zijn lege flessen ingezameld. Extra motivatie was er omdat de kerkenraad had toegezegd de opbrengst te zullen verdubbelen. Iedereen, maar vooral de jongens en meisjes, heel hartelijk bedankt!

Kennismaken met Carianne en Teunie

Kennismaken met Carianne en Teunie

Sinds donderdag 4 oktober heeft het Refilweteam versterking gekregen van twee pedagogen. Tot eind december hopen Carianne van Holst, uit onze gemeente in Gouda Stationsplein, en Teunie Oosterwijk, uit onze gemeente in Leerdam, de kinderen sociaal emotioneel begeleiden. De eerste twee weken zijn inmiddels voorbij en samen met Sonja Weststrate zijn deze weken vooral gebruikt om kennis te maken met alle betrokken vrijwilligers in Zuid-Afrika en met de kinderen die ze de komende tijd zullen gaan begeleiden. We proberen u in de komende tijd op de hoogte te houden van de ervaringen en ontwikkelingen van beide dames. U zult begrijpen dat er veel informatie op hen afkomt. Wilt u ze gedenken in uw gebeden?

 Actief bezig voor de weeskinderen in Refilwe

Actief bezig voor de weeskinderen in Refilwe

Madelyne de Jongh uit Elspeet verkocht voor meer dan € 500,00 aan kaarten en parelarmbandjes. Daarvoor ging ze in de warme zomervakantie langs de huizen. De opbrengst was voor de kinderen van Refilwe. Madelyne, dankjewel voor je inzet en ijver!