doneer nu materialen webshopEen enthousiaste Leerling...

...tijdens een craft class in Hammanskraal.


Even een berichtje over een craft class in Hammanskraal. In een craft class wordt handwerken gegeven aan oudere vrouwen (grannies). Wat wordt ernaar uitgekeken dat ik kom!

Ik probeer nu elke vrijdag naar de grannies in Hammanskraal te gaan. Dan krijg ik vele handwerken te zien, maar nu zijn we ook begonnen met breiringen. Van verschillende mensen uit Nederland heb ik setjes gekregen. Nou, wat een enthousiasme, ze willen allemaal wel zo’n ring!

Ik begon eerst met Betty, die nog niet kan haken of breien. Na eerst te hebben laten zien hoe het werkt, ging ze aan de slag. De buurvrouw die naast Betty zat, was echt vinnig (snel). Ze had zo door hoe het moest en wilde ook een ring. In no time had ze een brede rand gebreid. Verschillende ogen gingen glinsteren en ja hoor, de volgende wilde ook wel een muts voor haar kleinkinderen maken. En hup, want het moest liefst gisteren al af!


Abram loopt ook als bewaker en manusje van alles rond op de tuin. Het is een jonge jongen die opgegroeid is in het weeshuis. Regelmatig komt hij kijken bij de grannies. Ze zijn allemaal op hem gesteld. Abram vertelde mij dat hij ook een muts wilde. Ik legde uit dat hij deze zelf kon maken. Zijn ogen begonnen te glimmen! Hij wilde er wel één met een bolletje.

Abram kreeg van mij een ring. Hij had al gekeken hoe het moest en wat was hij snel! Hij vroeg om een 'plastic', een tasje. Daar deed hij al zijn bollen in en al lopend was hij bezig om zijn muts te breien. Aan het begin van de middag kwam hij trots naar me toe. Niet te geloven: zijn muts was klaar! Hij was zo enthousiast en is daarna gelijk met zijn tweede begonnen. De volgende keer wil ik hem leren hoe hij een bolletje moet maken.

Het was een ochtend waar iedereen plezier in had en Abram kreeg een hartelijk applaus van alle vrouwen! Het is duidelijk dat aandacht en liefde hem erg goed doet. Maar ook de grannies doet deze manier van aandacht goed!

Else Lokerse

Terug naar overzicht
Terug