doneer nu materialen webshop

Een stapeltje stenen langs de weg als stille getuigen van de schokkende gebeurtenis...​​​​​​​


Een SChokkende gebeurtenis 

Gestraft voor diefstal


Het was mij wel bekend dat, als er binnen de community (gemeenschap) gestolen wordt, er dan eigen regels zijn. Dit bleek toen ik over de weg reed naar de Garden of Hope en daar vlakbij een grote groep mensen zag. Er ging een dreiging vanuit, zodat ik me bezorgd afvroeg of ik er nog wel langs zou kunnen als ik naar huis zou gaan.
Wat was de aanleiding? Er werd mij verteld dat er vroeg in de morgen, dichtbij de Garden of Hope, een dief was gepakt. Hij probeerde een zonnepaneel te stelen, maar werd betrapt. Nadat hij in elkaar geschopt en geslagen was, is hij overgoten met benzine en werd er droog gras op hem gegooid. Daarna is hij in brand gestoken. Iemand heeft toch de politie ingelicht en deze kwam erop af. Na navraag te hebben gedaan over de toedracht en wie de dief vermoord heeft, zijn er arrestaties verricht. Later hoorde ik dat er toen vijf verdachten waren opgepakt, maar hierdoor kwam de community in opstand. Ze eisten de vrijheid van de arrestanten. De weg werd geblokkeerd met grote keien en banden. Later zijn er twee verdachten losgelaten.
Het bleek dat er een vrouw was die de mishandeling en verbranding van de dief gefilmd had en dit naar de politie gestuurd had. Men kwam erachter wie deze vrouw was. Deze vrouw kreeg te horen dat zij twee dagen de tijd om de community te verlaten en nooit meer terug te keren, anders zou zij dezelfde behandeling ondergaan.

Deze gebeurtenis heeft diepe indruk op mij gemaakt en doen beseffen waar een mens toe in staat is, onder de macht van de satan. En daarvoor hoeven we niet in Zuid-Afrika te wonen. Maar ook is duidelijk dat hier de velden wit zijn om te oogsten. Dat de Heere ons gebrekkige werk onder deze mensen zou willen zegenen tot uitbreiding van Zijn Koninkrijk.

Kees Lokerse

Terug naar overzicht
Terug