Kinderen in beweging

Spreekbeurten en verkoopacties

Steeds meer kinderen willen hun steentje bijdragen aan het werk van Bethlehem. Leuk om te zien dat ons spreekbeurtpakket zijn weg vindt naar veel kinderen. Wat mooi om te zien dat veel van deze jonge ambassadeurs het niet alleen houden bij woorden!

Benieuwd? Lees hieronder meer!

Voorlichtster Mary-Lynn

Een spreekbeurt mét tips

We ontvingen een leuke mail van Mary-Lynn Roelofsen uit Dodewaard. Zij zit op de Sebaschool in Ochten. Mary-lynn heeft dankbaar gebruik gemaakt van het spreekbeurtpakket. Zo'n beetje alles heeft ze kunnen gebruiken. Mary-Lynn heeft zich goed voorbereid. Ze geeft bijvoorbeeld de volgende tip: 'De boeken 'Tot in de donkerste sloppen' en Brood-Nodig' zijn boeken die je echt gelezen moet hebben vind ik, voordat je aan je spreekbeurt begint. Het lijkt dan net een beetje of je kunt vertellen alsof je er bij geweest ben'.

Van alle afbeeldingen die in de foldermateriaal stond, maakte Mary-Lynn een poster die ze tijdens haar spreekbeurt in de klas had gehangen. Voordat ze haar spreekbeurt hield, had ze haar klasgenoten gevraagd wat geld mee te nemen naar school. Na haar spreekbeurt verkocht ze nog pennen, kleurplaten, sleutelhangers, kaarten en zelfgemaakte cadeautjes met een leuke opbrengst voor Bethlehem. Bedankt Mary-lyn voor je inzet en je goede tips. Je zult vast een goede voorlichtster voor Bethlehem kunnen worden!

Actieve broer en zus

Kaartenverkoop

Emma en Nathan Bunschoten uit Wolphaartsdijk​​​​​​​ maakten de puzzel uit het magazine. Bij het cadeautje dat ze ontvingen, zat een brief waarin iets stond geschreven over het verkopen van kaarten voor Bethlehem.

Dát wilden ze graag doen. Ze vertellen in hun brief: 'We vonden het leuk om kaarten te verkopen, en om zo geld op te halen voor mensen die arm zijn en nog nooit over de Heere hebben gehoord'.

Samen hebben ze voor €145,00 aan kaarten verkocht. Dank je wel!

Knap werk

Flessenactie op Urk

Wat een prachtig initiatief van Jonathan van Slooten en Jan Hakvoort (Urk). De jongens hebben samen een flessenactie op touw gezet. Met mooie tassen met het logo van Bethlehem en hun telefoonnummer zamelen ze bij familie en bekenden flessen in.

Het idee is heel simpel: Tas vol met lege flessen? Bel het nummer op de tas en deze wordt geleegd. De jongens hebben hiermee al heel wat bij elkaar gespaard voor Bethlehem. En ze willen dit idee niet voor zichzelf houden. Bethlehem mag het verder ook als actie aanbieden. Nou jongens, dat gaan we doen. Bedankt voor jullie slimme idee!

Spreekbeurt

Op de Graaf Jan van Nassauschool

Joost Slappendel hield voor zijn klasgenoten uit groep 7 een spreekbeurt over Bethlehem. Ook hij maakte gebruik van het spreekbeurtpakket. Joost zegt: 'Ik vond het heel leuk om zo’n uitgebreid pakket met informatie en spullen te ontvangen.' Ook de kinderen uit zijn klas waren onder de indruk over het werk van Bethlehem in Zuid-Afrika. Ze besloten samen dat hij een 9 had verdiend. Nou, Joost, knap gedaan en fijn dat je iets wilde vertellen over het zendingswerk van Bethlehem.

mooie cijfers voor emmarly en Nienke

Spreekbeurt door Emmarly Bos

Emmarly Bos uit Opheusden vroeg een spreekbeurtpakket aan. Ze schrijft dat er enthousiast gereageerd werd op de inhoud van haar spreekbeurt. Sommige kinderen wisten niet van het bestaan van stichting Bethlehem en andere kinderen wisten niet precies wat de stichting eigenlijk doet. Inmiddels is de hele klas dus op de hoogte en heeft Emmarly het mooie cijfer van een 9- mogen behalen.

Ook Nienke Suijker ging aan de slag met een spreekbeurtpakket. Om haar klas nog meer te betrekken bij haar spreekbeurt, heeft ze zelf nog een quiz gedaan met de klas. De winnaars kregen een leuk Afrikaans cadeautje. Ook voor deze spreekbeurt werd een 9 gegeven!

Dat hebben jullie mooi gedaan, Emmarly (links op de foto hieronder) en Nienke Suijker (rechts)! Dankzij jullie weten nóg meer kinderen iets over het zendingswerk van Bethlehem in Zuid-Afrika.